ua en ru

У Хмельницькій обл. за хабар засудили декана вузу

У Хмельницькій обл. за хабар засудили декана вузу Фото: хабар

Декан обіцяла посприяти у зарахуванні абітурієнтки на бюджетну форму навчання університету

Вироком Кам'янець-Подільського міськрайонного суду колишнього декана одного з факультетів Кам'янець-Подільського національного університету визнано винуватою у замаху на вчинення шахрайства (ч.1 ст. 15 ч.1 ст. 190 КК України) та в одержанні неправомірної вигоди (ч.1 ст. 368 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Декан як член приймальної комісії ввела в оману місцевого жителя, пообіцявши йому за 1500 дол. посприяти в зарахуванні його племінниці на бюджетну форму навчання університету. Декан отримала від громадянина за свої "послуги" лише частину визначених нею коштів - 300 дол., оскільки абітурієнтка була зарахована не на бюджетну, а платну форму навчання.

Надалі, від цього ж громадянина керівник факультету одержала ще 300 дол. як неправомірну вигоду за призначення його племінниці старостою групи і подальшого сприяння в успішному навчанні.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень винну особу у межах санкції вказаних статей Кримінального кодексу України засуджено до штрафу в розмірі 26,350 тис. грн. та позбавлено права обіймати відповідні посади у навчальних закладах усіх форм власності на строк 2 роки. Засуджену звільнено з посади.

Нагадаємо, у Львівській області СБУ затримала на хабарі керівника навчального закладу.