ua en ru

ХКДП в 2015 р. планує вийти на показники продажу продукції за 2014 р

Хорольський комбінат дитячих продуктів (ХКДП) у 2015 році планує вийти на показники 2014 року, не дивлячись на втрату ринків збуту в Криму та в деяких районах Донецької та Луганської областей у зв'язку з проведенням АТО. Про це повідомив директор ХКДП Віталій Ільницький, передає прес-служба підприємства.

Як зазначається, основним видом економічної діяльності ПАТ "Хорольський МКК ДП" є виробництво сухих молочних продуктів для дитячого харчування.

За словами керівника комбінату, станом за 9 місяців 2015 року, ХКДП реалізував, а відповідно і справив 3,415 тис. тонн сухих молочних продуктів для дитячого харчування, що на 51,2 тонн більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Зазначається, що у зв'язку з відсутністю можливості здійснювати регулярні поставки дитячого харчування на тимчасово окуповані території Луганської і Донецької обл. і також в Крим, комбінат збільшив свою частку на ринку дитячого харчування (замінників грудного молока) до 53%.

Крім цього, за даними прес-служби, з березня 2014 року завод почав випускати бутильовану воду для дитячого харчування. У 2014 році реалізація води склала 1,964 тонн, а за 9 місяців 2015 року 2,679 тонн.

Віталій Ільницький вважає, що за підсумками 2015 року підприємство вийде на запланований рівень рентабельності.

"Не дивлячись на втрату деяких внутрішніх ринків збуту, зокрема Криму і частини районів Донецької та Луганської областей, підприємство демонструє дуже хороші показники. Беручи до уваги складну ситуацію в країні, в 2015 році ми плануємо зберегти обсяги виробництва", - говорить Ільницький.

Лідерами по реалізації ХКДП в 2014-2015 рр. залишаються сухі дитячі суміші і дитяча питна вода.

Хорольський комбінат дитячих продуктів заснований в 1972 році. Він є єдиним виробником дитячого і спеціального харчування на території України. Виробництво продукції Хорольського МКК ДП розміщене в екологічно чистому районі Полтавської області, оснащене технологічним устаткуванням провідних європейських фірм-виробників. Основною продукцією комбінату є сухі дитячі суміші і дитяча питна вода.