ua en ru

Hitachi і Mitsubishi Heavy почали переговори про об'єднання, - джерело

Диверсифікований конгломерат Hitachi Ltd і провідний японський виробник важкого устаткування Mitsubishi Heavy Industries Ltd почали переговори про об'єднання. Про це Reuters повідомили три джерела, знайомі із ситуацією.
"Якщо злиття підтвердиться, це буде дуже позитивною новиною для японської індустрії, тому що токійські компанії не будуть конкурувати один з одним, борючись за інфраструктурні проекти за кордоном, тим самим підвищуючи свої шанси і за рахунок цього допомагаючи економіці країни", - пояснив головний керуючий фондом MU Investments Кійосі Нода.
Керівники Hitachi і Mitsubishi Heavy зустрілися для того, щоб обговорити об'єднання зусиль у таких сферах, як енергетика нового покоління та інтелектуальні енергосистеми, сказали джерела.
Однак після того, як місцеві ЗМІ повідомили про новини, а президент Hitachi Хіроакі Наканісі сказав, що офіційна заява може бути зроблено в четвер увечері, представники обох компаній спростували факт ведення переговорів і повідомили, що ніяких заяв заплановано не було.
У разі, якщо об'єднання все ж таки відбудеться, може утворитися величезна промислова компанія з виручкою в 150 млрд дол. Угода може також забезпечити стимул для необхідного скорочення витрат для компаній, які намагаються втриматися на плаву в умовах зростання ієни.
І Hitachi, і Mitsubishi Heavy протягом кількох років були обтяжені високими витратами.
За раніше отриманої інформації одного з джерел, знайомого з тим, що відбувається, компанії можуть об'єднати ключові підрозділи в нову фірму в 2013 р.
Зазначимо, японські корпорації до недавнього часу в основному уникали стратегічних злиттів. Комбінація двох найстаріших, найбільш авторитетних японських конгломератів може означати збільшення числа об'єднань на ринку, як інструмента стиснення витрат і підвищення конкурентоспроможності корпорацій.