ua en ru

"Хезболла" закликала до початку нового повстання проти Ізраїлю

"Хезболла" закликала до початку нового повстання проти Ізраїлю Фото: Хасан Насралла (youtube.com shaamnews100)

В "Хезболлі" вважають дії Трампа "серйозною історичною несправедливістю"

Ліванська воєнізована група "Хезболла" приєдналася до закликів в четвер про нову інтифаду (палестинське повстання) у відповідь на визнання Сполученими Штатами Америки (США) Єрусалиму в якості столиці Ізраїлю. Про це повідомляє Reuters.

"Рішення президента США Дональда Трампа стало актом "кричущою агресії" проти арабського і мусульманського світу", - заявив лідер мусульманського політичного і військового руху шиїтів Хасан Насралла.

Згідно з інформацією видання, палестинські фракції закликали до "Дня гніву", а ісламістське угруповання "Хамас" закликало палестинців відмовитися від переговорів і почати нове повстання проти Ізраїлю.

"Ми підтримуємо заклик до нової палестинської інтифади і ескалації опору. Це найбільший, найважливіший і серйозну відповідь на американське рішення", підкреслив Насралла.

Він також описав дії Трампа як "серйозну історичну несправедливість", проте не позначив ніяких прямих дій, які вживатиме "Хізбалла". Він закликав провести масовий протест в південному передмісті Бейрута в понеділок.

"Народ Палестини стоїть сьогодні на першій лінії оборони Єрусалиму і його святинь", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер палестинського руху ХАМАС Ісмаїл Ханія закликає до нової "інтифади" у відповідь на заяву президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.