ua en ru

В Херсонській області СБУ викрила комерційну структуру, що фінансувала терористів ДНР

В Херсонській області СБУ викрила комерційну структуру, що фінансувала терористів ДНР Фото: СБУ викрила комерційну структуру, що фінансувала ДНР

У результаті слідчих дій правоохоронці вилучили понад три мільйони гривень

Служба безпеки України викрила комерційну структуру, яка фінансувала терористів так званої "Донецької народоної республіки" в Херсонській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Відзначають, що одне з комерційних підприємств регіону, що займається виробництвом та реалізацією продовольчих товарів, систематично переправляло частину необлікованої виручки у готівці ватажкам терористичної організації ДНР.

Оперативники спецслужби провели 17 обшуків в офісних, складських, житлових приміщеннях та автомобілях осіб, причетних до протиправної діяльності на території Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

"У результаті слідчих дій правоохоронці вилучили понад три мільйони гривень готівки, золоті злитки на більше ніж 3,5 мільйона гривень, 15 печаток фіктивних фірм та два сервери, підключені до ІР-адреси "Donetsk, Russian Federation", що використовувались для фінансових оборудок", - повідомляють в СБУ.

Також, силовики затримали одного з керівників підприємства та посередника. Затриманим повідомлено про підозру за ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

altaltaltaltalt

Фото: СБУ провела затримання

Нагадаємо, СБУ примусово повернула до Грузії "кримінального авторитета". Останнє покарання чоловік відбував в Україні за вбивство з корисливих мотивів.