ua en ru

У Херсонській області споживачам відновили подачу електрики

У Херсонській області споживачам відновили подачу електрики Фото: губернатор Херсонської області Андрій Путілов

В результаті аварії вчора залишилися без світла 123 населених пункти

У Херсонській області споживачам відновили подачу електрики, відключеного 30 листопада в результаті аварії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Херсонської обласної державної адміністрації.

"Як повідомив голова облдержадміністрації Андрій Путілов, в даний час всі споживачі живляться за резервною схемою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 30 листопада 2015 року, на підстанції 330/150 кВ Каховська було аварійно відключено повітряна лінія 150 кВ Виноградово з-за витоку масла на трансформаторі. В результаті відключення було тимчасово знеструмлено 123 населених пунктів чотирьох районів півдня Херсонської області, у тому числі повністю - Чаплинський і Каланчацький райони.

Путілов зазначив, що ситуація з енергопостачання в області складна, так як Херсонська має з Кримом єдину енергетичну систему. В даний час на тимчасовій резервної енергосистемі працює Каланчацький та Чаплинський райони.

"Треба розуміти, що схема ця ненадійна, обладнання старе і фізично не витримує. Зростання навантаження призводить до виведення з ладу обладнання",- зазначив Путілов.

Зазначимо, після підриву електроопор на кордоні з аннексированным Кримом в "Укренерго" попередили про можливість знеструмлення 50% Херсонської області.