ua en ru

У Херсонській області поліція викрила нарколаботарію

У Херсонській області поліція викрила нарколаботарію Фото: поліція (РБК-Україна)

Розпочате кримінальне провадження

У Херсонській області співробітники поліції викрили нарколабораторію та наркопритон. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в області на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Нарколабораторію та наркопритон у власному будинку організував 51-річний житель Каховського району. Чоловік сам виготовляв ацетильований опій та канабіс. До нього додому приходили наркозалежні, з якими господар вживав наркотики", - сказано у повідомленні.

Так, працівники Каховського відділу поліції провели санкціонований обшук в будинку чоловіка, який виявився неодноразово судимим за наркозлочини. У кімнаті оперативники вилучили велику кількість медичних шприців із залишками особливо небезпечного наркотичного засобу - ацетильованого опію, ацетон та інші необхідні компоненти для його виготовлення, металевий посуд із залишками опію та пакет з канабісом. А на присадибній ділянці виявили 20 кущів конопель зі слідами догляду.

На Херсонщині оперативники викрили нарколабораторію та наркопритон (ФОТО) #поліція #Херсон Нарколабораторію та наркоприт...

Опубліковано Головне управління Національної поліції в Херсонській області 23 жовтня 2017 р.

Зазначається, що на час проведення обшуку в будинку, крім господаря, знаходилося четверо місцевих жителів, двоє з яких були під дією наркотиків.

Вилучені наркотики направлені на експертизу. Відкрите кримінальне провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту". Після проведення експертизи буде вирішуватися питання про відкриття кримінального провадження за ст.317 Кримінального кодексу України "Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів".

Нагадаємо, у Києві поліція затримала місцевого жителя, який влаштував удома нарколабораторію.