ua en ru

В Херсонській обл. автобус зіткнувся з потягом: 1 загиблий і 9 постраждалих

В Херсонській обл. автобус зіткнувся з потягом: 1 загиблий і 9 постраждалих Фото: місце зіткнення автобуса і локомотива під Новою Каховкою

Водій автобуса затриманий за порушення правил безпеки

У дорожньо-транспортній пригоді на залізничному переїзді біля села Коробки Каховського району Херсонської області вранці 26 квітня загинув 1 та постраждало 9 пасажирів автобуса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Водій маршрутного автобуса "ПАЗ" не зупинився перед залізничним переїздом на заборонний сигнал світлофора. Внаслідок цього сталося зіткнення автобуса і локомотива. В результаті ДТП один пасажир маршрутного автобуса помер у лікарні. Ще дев'ять осіб отримали тілесні ушкодження", - сказано в повідомленні.

Відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і ч. 3 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Водій автобуса затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

В даний час в рамках кримінальних проваджень здійснюються необхідні слідчі дії і експертизи.

Нагадаємо, 16 квітня у Київській області в результаті зіткнення автобуса й позашляховика постраждали 13 людей.