ua en ru

У херсонському "Опоблоці" вважають відставку Путілова абсолютно обґрунтованою

У херсонському "Опоблоці" вважають відставку Путілова абсолютно обґрунтованою Фото: Василь Федін

Відставка голови Херсонської обласної ради Андрія Путілова абсолютно обґрунтована. Таку думку висловила лідер "Опозиційного блоку" Херсонської області Василь Федін на своїй сторінці в Facebook.

"Нинішня влада довела країну до повного зубожіння. Комунальні тарифи зросли в 2-8 разів, а зарплати і пенсії фактично впали в 3 рази. Три ключові показники розвитку країни за останні роки демонструють катастрофічне падіння. ВВП (валовий внутрішній продукт) України впав в 2 рази (з 181 млрд дол. до 90 млрд дол.), експорт у 2 рази (з 63 млрд до 38 млрд), капітальні інвестиції в 2,5 рази (з 31 млрд дол до 12 млрд дол.). Гірші, ніж у нас, показники лише в бідних африканських країнах", - заявив Федін.

Крім того, на ранковій частині сесії Федін виступив за звільнення всіх заступників голови - Василя Зеленчука, Віталія Булюка і Оксану Рукавішнікову. На думку політика, всі представники колишньої владної коаліції несуть відповідальність за "злидні і руїну" в країні і регіоні.

"Ми сьогодні вже п'ять годин витратили на перешкоджання. Якщо хто забув, я нагадаю, що в області голова ради повинен гарантувати виконання всіх законів, а не порушувати їх. Якщо законодавство дозволяє нам, депутатам, внести пропозицію щодо відставки до порядку денного, голова ради зобов'язаний це зробити, а не саботувати роботу депутатського корпусу стільки годин поспіль. Створюється враження, що обласна влада дуже сильно хоче утриматися на своїх посадах. Вона тримається за свої крісла навіть сильніше, ніж президент-утікач", - заявив Федін.

Нагадаємо, 9 вересня більшістю голосів депутати Херсонської обласної ради проголосували за відставку з посади її голови Андрія Путілова.