ua en ru

Хедж-фонди чекають подешевшання міді

Хедж-фонди і керівники активами за минулий тиждень подвоїли свої короткі позиції по ф'ючерсах і опціонах на мідь - найсильніше збільшення "ведмедячих" настроїв з кінця лютого, свідчать дані Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами.

Хедж-фонди і керівники активами за минулий тиждень подвоїли свої короткі позиції по ф'ючерсах і опціонах на мідь - найсильніше збільшення "ведмедячих" настроїв з кінця лютого, свідчать дані Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами, передає телеканал "Росія 24".

Обсяг коротких позицій в контрактах на мідь виріс на 13,951 тис. до 26,924 тис. контрактів. До речі, це перше зростання "шортів" за останні п'ять тижнів. Така диспозиція на ринку відображає фундаментальні чинники, як, наприклад, слабкий попит на мідь і уповільнення економіки Китаю, яка є найбільшим споживачем металу в світі. Свою роль грає невизначеність навколо подальшої політики Федрезерву.

Нагадаємо, що в ході останньої заяви ФРС не сказала ні слова ні про скорочення програми викупу активів, ні про збереження обсягу. Іншими словами, ринок не отримав ніяких підказок і вимушений чекати до вересневого засідання регулятора.

Спекулянти також підвищили свої ставки на зростання срібла, але скоротили довгі позиції в золоті.

Чиста довга позиція у ф'ючерсах і опціонах на срібло виросла на 354 контракти до 6,675 тис. контрактів, тоді як в золоті чиста довга позиція знизилася на 4,55 тис. контрактів до 65,517 тис.

На наявному ринку дорогоцінних металів в Лондоні ціна spot золота стосовно її ранкового фіксингу (AM Fixing) сьогодні виросла на 2% і встановилася вище 1310 дол./унція. Ціна AM Fixing по золоту в Лондоні сьогодні офіційно склала 1311,00 дол./унція. Це найвищий показник з 1 серпня 2013 р.

Читайте також: Курси банківських металів НБУ на 5 серпня 2013 року

Золото в Лондоні сьогодні подорожчало на 25,25 дол. після того, як 2 серпня ціна його AM Fixing впала до свого майже двотижневого мінімуму - до 1285,75 дол./унція. Золото на Лондонському ринку сьогодні відіграє своє падіння за попередній торговий день, коректуючись на поточні цінові показники термінового ринку. Так, до часу оголошення ціни AM Fixing активний ф'ючерс на золото на біржі COMEX в Нью-Йорку торгувався в діапазоні 1309,5-1320,3 дол./унція, а ціна останньої операції складала 1310,3 дол./унція, що на 0,2 дол. нижче за його офіційну ціну за попередній торговий день.

В понеділок на ринку металів в цілому ситуація стабільна, контракти на срібло і мідь торгуються практично без змін до рівнів закриття п'ятниці, ф'ючерси на золото також не демонструють виразної динаміки.