ua en ru

В Харківській обл. виконано більше половини робіт над проектом "Стіна", - Назаренко

В Харківській обл. виконано більше половини робіт над проектом "Стіна", - Назаренко Фото: голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко

У Луганській області робота тільки почалися

В Харківській області вже виконано більше 50% робіт в рамках проекту "Стіна" ("Європейський вал"). Про це інтерв'ю газеті "Голос України" заявив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко.

У той же час в Луганській області роботи з реалізації проекту тільки почалися.

"Ділянка відділу "Дергачі", на Харківщині, використовували як полігон для випробування технічних нововведень, які зараз спільно з вченими впроваджуємо на нашому кордоні", - зазначив Назаренко.

Він повідомив, що на сьогоднішній день облаштовані 264,6 км протитанкових ровів; 111,8 км рокадних доріг; 40,6 км контрольно-слідової смуги; 75,7 км загороджувального паркану. Крім цього, були придбані і вже знаходяться в використанні 4 бойові модулі.

"Обладнали комплексну систему захисту інформації та контролю державного кордону в більшій частині Харківської області. Після введення системи візуально-технічного спостереження на дільницях, які облаштували, зокрема, на відділенні "Дергачі" та сусідніх, кількість порушень мінімізована", - підкреслив глава Держприкордонслужба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України оприлюднить перші підсумки розслідування за проектом "Стіна" в лютому