ua en ru

У Харківській області може з'явитися ТЕЦ на біомасі

У Харківській області може з'явитися ТЕЦ на біомасі Фото: ТЕЦ (kyivenergo.com)

Також у Харківській області можуть з'явитися станції з виробництва енергії з відходів

Держенергоефективності і корпорація "МАСТ-ІПРА" розглянули перспективи встановлення ТЕЦ на біомасі і станцій з виробництва енергії з відходів у Харківській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Урядового порталу".

"Як бачимо, біоТЕЦ - це ефективне вирішення енергетичних і економічних проблем міст. Населення буде забезпечено життєво необхідними ресурсами, підвищиться енергобезпеку міст, покращиться економічна ситуація, будуть з'являтися нові робочі місця, запрацюють нові ринки споживання відновлюваних джерел енергії", - повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук.

Так, серед пріоритетних сфер діяльності корпорації є встановлення нових енергетичних потужностей. Зараз корпорація працює над проектами встановлення в містах Вовчанськ та Куп'янськ двох ТЕЦ на біомасі (деревної трісках, відходах сільського господарства), електричною потужністю 9,6 МВт і тепловою потужністю 21 Гкал / год кожна.

Повідомляється, що такі біоТЕЦ дозволять фактично повністю задовольнити потреби міст в електроенергії, а також відновити цілорічне гаряче централізоване водопостачання. Крім цього, в процесі будівництва та експлуатації ТЕЦ буде створено додаткові робочі місця.

"Також приємно зазначити, що вітчизняний бізнес все більше займається проектами з використанням відновлюваних джерел енергії. Зі свого боку, ми робимо все можливе, щоб підтримати українського виробника, інвестора. Зокрема, сьогодні законами України встановлено стимулюючий тариф на тепло "не з газу", а також один з найбільших у світі "зелених" тарифів на електроенергію з біомаси та біогазу, а саме - 12,4 центи / кВт * год. До речі, обидва закони розроблені спільно з Держенергоефективності", - повідомив Савчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство екології та природних ресурсів оприлюднило рейтинг підприємств-забруднювачів.