ua en ru

У Харківській області поліція розкрила вбивство адвоката в 2016 році

У Харківській області поліція розкрила вбивство адвоката в 2016 році Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

В кінці грудня 2016 року в селищі Циркуни у Харківській області невідомі напали на адвоката, від отриманих травм жінка померла

Співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області викрили двох рецидивістів у вбивстві адвоката в грудні 2016 року. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

22 грудня 2016 слідчі Липецького відділу поліції за даним фактом відкрили кілька кримінальних проваджень.

Так, працівники слідчо-оперативної групи ретельно вивчили коло знайомих жінки, поспілкувалися з колегами по роботі, сусідами, друзями. Виявилося, що загибла працювала юристом в одній фірмі і керувала інший, обидва підприємства займалися вирощуванням та продажем сільськогосподарської продукції.

Наголошується, що під час роботи над розкриттям злочину в поліцію надійшла інформація про те, що до скоєння розбійного нападу можуть бути причетні двоє людей: 27-річний житель селища Руські Тишки Харківської області та 29-річний житель Дніпропетровської області. Чоловіки мали великий кримінальний досвід, обидва раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності.

Сьогодні, 3 листопада, під час проведення оперативних заходів, зловмисник був затриманий в місті Нікополь. Іншого співучасника злочину поліцейські затримали напередодні.

"Чоловіки вирішили заволодіти майном жінки-адвоката і розробили для здійснення своїх злочинних намірів детальний план. Увечері 22 грудня 2016 вони прибули в селище Циркуни і в призначеному місці стали чекати жертву. Коли жінка вийшла з офісу, 29-річний злодій напав на неї у дворі будівлі і почав відбирати особисте майно. В цей час інший зловмисник спостерігав за вулицею. Несподівано жінка почала чинити відчайдушний опір і голосно кричати. Нападник з допомогою ножа став наносити їй численні удари. Коли жертва втратила свідомість, зірвав ювелірні прикраси, відібрав телефон, сумочку, ключі від машини. Від'їхавши недалеко від місця злочину, злодії обшукали іномарку потерпілої, не знайшли нічого цінного і покинули авто", - встановило слідство.

Далі, після вчинення злочину спільники розділили кримінальну видобуток - близько 10 тис. гривень, золоті прикраси та мобільний телефон вирішили здати в ломбард в місті Нікополь.

Нині чоловіка затримано, вирішується питання про повідомлення ним підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, а також обрання запобіжного заходу. Максимальне покарання за скоєне передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року в селищі Циркуни Харківської області невідомі напали на адвоката Тетяну Попову, від отриманих травм жінка померла. Невідомі завдали їй численні колото-ножові поранення, відібрали золоті вироби, сумочку, ключі від машини, на якій і зникли. При огляді місця події та прилеглої території в 500 метрах від місця вчинення злочину поліцейські виявили іномарку загиблої з відкритими дверима.