ua en ru

У Харківській області депутата-хабарника засудили до двох років в'язниці

У Харківській області депутата-хабарника засудили до двох років в'язниці Фото: депутат районної ради отримав 60 тисяч гривень

Чоловік був визнаний винним відразу у трьох злочинах

Балаклійський райсуд Харківської області засудив 24-річного депутата районної ради до двох років позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Чоловік був визнаний винним відразу у трьох злочинах: у шахрайстві, одержанні неправомірної вигоди за надання вплив на прийняття рішення, а також підбурюванні у наданні такої вигоди (ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Як встановило слідство, навесні цього року житель Балаклії звернувся до депутата з проханням допомогти йому отримати земельну ділянку для ведення особистого господарства. Депутат розповів чоловікові, що він повинен заплатити 50 тисяч гривень, які, нібито, необхідно перерахувати чиновникам сільради "за позитивне вирішення його питання".

Через деякий час попросив ще 10 тисяч гривень. За них він пообіцяв вплинути на голову сільради при прийнятті рішення про виділення землі.

Свою провину чоловік визнав повною мірою, підкреслили в прокуратурі.

Нагадаємо, кількість жертв отруєння алкоголем у Харківській області збільшилася до 12 людей.