ua en ru

У Харківській обл. прикордонники викрили канал контрабанди товарів до РФ

У Харківській обл. прикордонники викрили канал контрабанди товарів до РФ Фото: Держприкордонслужба

Вилучили контрабандної продукції на 2,5 млн гривень

У Харківській області співробітники Державної прикордонної служби України викрили канал переміщення товарів та вилучили контрабандної продукції на 2,5 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"У ході проведення оперативно-розшукових заходів військовослужбовці Харківського прикордонного загону спільно із співробітниками ГУ ДФС у Харківській області, виявили та знешкодили канал незаконного переміщення через кордон товарів народного споживання. Викрита схема протиправної діяльності полягала в незаконному переміщенні на територію Російської Федерації товарів, придбаних іноземними покупцями через українські інтернет-магазини", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на ділянці прикордонного підрозділу "Вільхуватка" неподалік лінії державного кордону затримали 2 автомобілі "УАЗ", які на напрямку українського населеного пункту Рублене та російського Кисельово перевозили контрабандні вантажі.

"На підставі отриманих рішень суду було проведено більше десятка обшуків в Харкові та Харківській області, зокрема на складських приміщеннях, в місцях мешкання учасників злочинної групи та їх автотранспорту. За результатами проведених заходів, правоохоронцями виявлено та вилучено товарів на суму більше 2,5 мільйона гривень", - повідомляють у прес-службі.

Також повідомляється, що під час обшуку міжвідомча група виявила вогнепальну зброю з набоями та грошові кошти у кількості 15 тисяч доларів, 16 тисяч гривень, 175 євро та 11 банківських карток.

"Уже встановлено та задокументовано злочинну діяльність групи в складі більше 30 осіб, до якої також, можливо, входили троє військовослужбовців відділу прикордонної служби "Тимофіївка" Харківського загону", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській обл. СБУ заблокувала контрабанду товарів до РФ на 600 тис. грн.