ua en ru

"Харківському стрілку" загрожує до 15 років в'язниці, - ГПУ

"Харківському стрілку" загрожує до 15 років в'язниці, - ГПУ

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу

Затриманому чоловікові, який підозрюється у вбивстві людини в харківському супермаркеті, загрожує до 15 років позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Завдяки своєчасному реагуванню вжитими заходами встановлено особу, яка вчинила вбивство. Ним виявився військовослужбовець однієї з військових частин Харківського гарнізону, який проходив військову службу за контрактом з березня поточного року. Крім того, встановлено, що вбивство скоєно з пістолета Макарова, викраденого з військової частини", - сказано в повідомленні.

В ході проведення невідкладних слідчих дій військовою прокуратурою Харківського гарнізону у взаємодії з Харківським зональним відділом Військової служби правопорядку військовослужбовець, який вчинив вбивство, затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщений на гауптвахту. Йому повідомлено про підозру у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень та вирішується питання про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою.

Зброю, з якої вчинено вбивство, вилучено. Призначено відповідні судові криміналістичні експертизи.

Військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) і ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення зброї, вчинене в умовах особливого періоду).

Санкція зазначених статей передбачає максимальне покарання до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в ніч на 31 липня в супермаркеті АТБ біля станції метро "Проспект Гагаріна" у Харкові був застрелений чоловік. Встановлено, що близько півночі в супермаркет вбіг чоловік з пістолетом. Слідом за ним вбіг потерпілий, у якого зловмисник вистрілив один раз, після чого зник у невідомому напрямку.