ua en ru

У Харкові обговорили можливості вирішення проблем місцевої молоді

Сьогодні в Харкові відбувся молодіжний форум, організований Громадською радою "Слобожанщина". В ході форуму депутати місцевих рад Харківської області, молодіжні лідери та представники громадськості регіону обговорили проблеми молоді Харківщини, а також можливі механізми їх вирішення.

«У нинішніх умовах молоді дуже складно знайти себе. Ми постійно стикаємося з проблемами, у вирішенні яких ми можемо розраховувати тільки на себе, а хотілося б відчути підтримку держави. На жаль, нинішня влада усунулася від вирішення наших проблем, а це висока вартість освіти, скорочення бюджетних місць у вишах, проблеми з отриманням першого робочого місця, відсутність будь-яких соціальних ліфтів», - висловила свою позицію керівник молодіжної організації "Майбутнє дітей" Наталія Ковшар.

«Ми, як депутати, робимо все можливе для того, щоб найбільш активна молодь мала можливість реалізувати свій потенціал, але, на жаль, у місцевих бюджетах після оплати енергоресурсів вже не залишається коштів для реалізації молодіжних програм, а їх, повірте, вистачає. І якби київська влада дала нам більше фінансових повноважень, як це обіцяв Президент, то ми б вже почали фінансування всіх необхідних програм», - заявив депутат міської ради Олексій Перепелиця.

Вислухавши думку учасників форуму, нардеп 3-6 скликань Алла Александровська виступила з презентацією законопроекту про особливий регіон розвитку «Слобожанщина». «Наші фахівці попрацювали як з бюджетом України, так і з бюджетом Харкова і області. Якщо законопроект буде прийнятий, то область отримає вагому прибавку до бюджету - 1 млрд. гривень. Після прийняття законопроекту, кожен молодий харків'янин отримає знижку на іпотеку в розмірі 50% знижку на тариф ЖКГ в розмірі 20% від вартості, 50% знижку на ж/д квитки, стипендію на 30% вище, ніж зараз. Саме за рахунок цих надходжень і з'явиться можливість фінансування всіх тих молодіжних програм, про які говорив депутат Перепелиця».

У своєму виступі керівник молодіжної організації "Право народу", юрист-правознавець Олексій Натопко зазначив: «Наші хлопці брали участь у роботі над законопроектом. І я вам гарантую, що життя кожної молодої людини в нашій області сильно зміниться».

За підсумками заходу учасники молодіжного форуму прийняли резолюцію на адресу президента та нардепів. В ній, зокрема, зазначається: «Ми звертаємося до Президента П. Порошенко, народних депутатів України з проханням підтримати проект закону «Про особливий регіон розвитку «Слобожанщина», негайно внести його на розгляд Верховної Ради України та прийняти Закон України».

У Харкові обговорили можливості вирішення проблем місцевої молоді