ua en ru

Харківська чиновниця займалася соцопитуваннями на користь Кернеса, - Тимчук

Харківська чиновниця займалася соцопитуваннями на користь Кернеса, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (РБК-Україна)

Виявлення анкет в кабінеті у харківської чиновниці може свідчити про конфлікт інтересів

У кабінеті голови Новобаварскої РДА Харкова Тетяни Цибульник, де сьогодні правоохоронці проводять обшуки, були знайдені анкети для проведення соцопитування на користь Геннадія Кернеса. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат і координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

За його словами, харківська чиновниця була задіяна у проведенні опитування в інтересах мера Харкова Кернеса.

"В кабінеті Цибульник були знайдені анкети для проведення соцопитування. По-перше, не зрозуміло, навіщо вони голові РДА на робочому місці? Яке відношення проведення соцдосліджень має до її службових обов'язків? По-друге, ряд нюансів вказує, що опитування готувалося в інтересах Геннадія Кернеса. Серед іншого, Кернес відзначений в якості лідера партії "Відродження" на парламентських виборах, хоча формально ним не є", - написав Тимчук.

Депутат зазначив, що виявлення анкет в кабінеті у харківської чиновниці може свідчити про конфлікт інтересів.

"Пошук анкет свідчить як мінімум про конфлікт інтересів, коли підлегла організовує опитування про свого начальника, і зловживання службовим становищем", - написав Тимчук.

На його думку, інші голови РДА Харкова з обойми Кернеса також могли допомагати в проведенні подібних опитувань.

"Але навіть один факт дуже промовистий – поки така "соціологічна машина" з залученням адмінресурсу буде працювати в інтересах Кернеса, він завжди буде "найпопулярнішим" і "безальтернативним" мером. І зможе намалювати будь-які цифри як собі, так і опонентам", - резюмував Тимчук.