ua en ru

"Харківгаз" встановив майже 50% від запланованої кількості загальнобудинкових лічильників

"Харківгаз" встановив майже 50% від запланованої кількості загальнобудинкових лічильників "Харківгаз" встановив майже 50% від запланованої кількості загальнобудинкових лічильників

З початку 2016 року у Харківській області встановлено 240 загальнобудинкових лічильників газу за рахунок ПАТ "Харківгаз". Але кошти газової компанії є лише одним з трьох передбачених законом джерел фінансування робіт по забезпеченню обліку газу у населення, повідомляє прес-служба компанії.

Фактично установка газових лічильників для населення в Харківській області фінансується виключно за рахунок ПАТ "Харківгаз".

"Заяви деяких політиків, що газова компанія повинна встановити всім індивідуальні лічильники і за свій рахунок - популізм і спекуляція. Газова компанія може витратити кошти, які закладені в тариф і оплачені споживачами газу", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

Що стосується оплати споживачами за газ, за рахунок чого формується фінансовий ресурс для впровадження приладового обліку, то жителі області (без м. Харків) заборгували за газ 400 млн грн, з яких близько 10% повинно було б податися в якості тарифу на оплату послуг ПАТ "Харківгаз".

"Фактично, встановлення безкоштовних лічильників і ремонт газових мереж сьогодні проводяться за рахунок накопичення боргів нашою компанією. Через це відсутня можливість забезпечити оплату праці працівникам навіть на рівні середньої по регіону. Але підприємство робить все можливе, щоб зі свого боку виконати Закон про комерційний облік", - повідомив Юрій Маслюк.