ua en ru

У Харкові затримали банду викрадачів елітних автомобілів

У Харкові затримали банду викрадачів елітних автомобілів Фото: зловмисники викрали понад 15 елітних автомобілів

Члени банди пропонували власникам вкрадених авто викупити їх за 20-25% вартості

Служба безпеки України затримала в Харкові міжрегіональне угруповання викрадачів елітних автомобілів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що члени банди викрадали іномарки останніх років випуску, Toyota і Lexus, які потім пропонували викупити їхнім власникам.

"Зазвичай сума, яку викрадачі вимагали за повернення автомобіля, складала 20-25% від його ринкової вартості. Встановлено, що учасники групи причетні до більш ніж 15 крадіжок автомобілів зазначених марок у багатьох регіонах України", - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що частину отриманих грошей бандити передавали на тимчасово підконтрольну терористам територію Луганської області.

"За них купували наркотики і вогнепальну зброю, які переправляли через лінію розмежування для реалізації в інших регіонах України. Організатором був 33-річний житель Луганської області. Також серед членів угруповання був колишній працівник міліції з Донбасу, звільнений у минулому році. Правоохоронці затримали організатора та двох активних членів угруповання", - йдеться в повідомленні.

У затриманих вилучили викрадений автомобіль Toyota RAV4, гроші, спеціальний електронний пристрій для зчитування кодів сигналізації, автомат з патронами і психотропні засоби.

На Харківщині #СБУ знешкодила злочинне угруповання крадіїв елітних автомобілів Міжрегіональне угруповання професійних з...

Опубліковано Служба безпеки України 29 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила злочинну групу, яка підробляла закордонного паспорта.