ua en ru

У Харкові на хабарі в 10 тис. доларів затримано офіцера-прикордонника

У Харкові на хабарі в 10 тис. доларів затримано офіцера-прикордонника Фото: затримання відбулося в момент передачі хабаря

Викрито схему отримання неправомірної вигоди працівниками прикордонної служби

Правоохоронці затримали начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону та цивільну особу, яка надавала неправомірну вигоду за безперешкодне незаконне перевезення товарів через державний кордон. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначено, що цивільну особу затримано при передачі неправомірної вигоди у вигляді 9 800 доларів США, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).


"А начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону при отриманні неправомірної вигоди на вказану вище суму, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться в повідомленні.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій із метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно на хабарництві було затримано заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Херсонській області та начальника відділу державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції в області.