ua en ru

У Харкові стартував Global Gender Forum

У Харкові стартував Global Gender Forum

Форум проходить у готелі Kharkov Palace, який належить бізнесмену Ярославському

У харківському готелі Kharkov Palace, що належить відомому бізнесменові Олександру Ярославському, сьогодні розпочався I Міжнародний гендерний форум Global Gender Forum. Про це повідомляють "Українські новини".

Наголошується, що захід проводиться вперше, але, за задумом організаторів, має стати постійно діючою площадкою для спілкування та розвитку лідерських якостей українських жінок, а також підтримки їх ділових і громадських ініціатив. У 2017 році тут збереться понад 300 найактивніших представниць Харківського регіону - підприємниць, активісток, місцевих депутатів.

Пленарне засідання Global Gender Forum проходить під девізом "Жінка-лідер. Більшість на правах меншості". У його роботі беруть участь у якості спікерів перша леді України Марина Порошенко, представник президента у ВРУ Ірина Луценко, голова Харківської ОДА Юлія Світлична, які спочатку готували форум у складі оргкомітету, а також голова офісу Ради Європи в Україні Морген Енгерт, надзвичайний і повноважний посол Словенії в Україні Наташа Прах, уповноважений з прав людини Валерія Лутковська, голова парламентського комітету з питань гендерної рівності Ірина Суслова.

В якості почесних гостей на форумі присутні представники дипломатичних місій США, Австралії, Німеччини, Польщі, Македонії та ін. держав.

Після пленарного засідання учасники Global Gender Forum продовжать роботу в секційному форматі. Окремо будуть розглянуті такі аспекти, як відповідність українських практик забезпечення гендерної рівності світового досвіду, гендерні аспекти соціальної відповідальності, роль жінки в епоху збройних конфліктів, а також успішно реалізовані в Харківській області проекти відповідної спрямованості.