ua en ru

В Харкові зруйновано ще два пам'ятника Леніну

В Харкові зруйновано ще два пам'ятника Леніну Пам'ятник Леніну у Харкові, знесений у вересні

У Харкові в ніч з 17 на 18 квітня зруйновані ще два пам'ятника Ленін, передає кореспондент РБК-Україна.

Зруйновані пам'ятники на території Національного технічного університету"Харківський політехнічний інститут") і Національного аерокосмічного університету "Харківський авіаційний інститут" імені М. Е. Жуковського). Фігури скинуті з постаментів з допомогою троса, прицепленного до мікроавтобусу.

Як повідомив відділ зв'язків з громадськістю ГУ УМВС України в Харківській області, група з кількох десятків осіб проникла через паркан на територію навчального закладу і звалила постамент. Через годину група невідомих молодих людей зайшла через ворота на територію іншого вузу і повалила ще один пам'ятник.

Відомості за даними фактами внесені до Єдиного журналу правопорушень. Зараз працівники міліції проводять необхідні оперативно-слідчі дії з метою встановлення всіх обставин подій та осіб, причетних до них.

Нагадаємо, раніше 11 квітня невідомі повалили в різних районах Харкова три пам'ятника - Серго Орджонікідзе, Миколі Руднєву і Якову Свердлову. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження пам'ятників комуністичним лідерам у Харкові за статтею хуліганство.