ua en ru

У Харкові зростає підтримка непарламентських сил, - опитування

Серед партій, за які готові голосувати харків'яни на виборах в жовтні, виявилася позапарламентська сила. Про це свідчать результати опитування, проведеного аналітичним центром Pollex, передає видання Status Quo.

За даними дослідження, якби місцеві вибори відбулися найближчої неділі, п'ятивідсотковий бар'єр подолали б партія "Відродження" (за неї готові проголосувати 15,9% респондентів), "Солідарність" - Блок Петра Порошенко"(15,6%), "Опозиційний блок"(13,1%), партія "Наш Край" (7,8%) і ВО "Батьківщина" (5,6%).

Як свідчать результати опитування, в Харкові зростає підтримка непарламентських політичних сил. Так, за місяць майже вдвічі збільшився рейтинг партії "Наш Край": якщо в кінці серпня, за даними дослідження Київського центру політичного та економічного аналізу, за цю політичну силу готові були віддати свої голоси 3,4%, то сьогодні рейтинг "Нашого краю" виріс до 7,8%.

У той же час падає популярність "Опозиційного блоку". Сьогодні за нього готові віддати голоси 13,1% опитаних, тоді як в кінці серпня, за даними опитування Київського центру політичного та економічного аналізу, ця сила була лідером симпатій харків'ян - за неї мали намір проголосувати 24,1% респондентів.

За даними опитування, майже третина харків'ян (30,7%) ще не визначилися з вибором - саме за їхні голоси розгорнеться боротьба протягом наступних півтора місяців.

Опитування аналітичного центру Pollex проводилося з 7 по 13 вересня 2015 року. Всього було опитано 2400 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Опитування Київського центру політичного та економічного аналізу було проведено з 20 по 26 серпня 2015 року. Всього було опитано тисячу респондентів. Похибка репрезентативності становить не більше 3,1% при ймовірності 0,95%.