ua en ru

У Харкові проходить економічний форум з дипломатами США, Китаю та Японії

У Харкові проходить економічний форум з дипломатами США, Китаю та Японії Фото: Міжнародний економічний форум у Харкові (прес-служба ОДА)

Форум зібрав близько 500 учасників

Надзвичайні і Повноважні Посли США, Китаю, Японії і ще 12 країн беруть участь у IX Міжнародному Економічному Форумі в Харкові. Про це повідомляє голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За словами Світличної, цей форум став одним з найбільших інвестиційних заходів в Україні.

"Сьогодні в Харкові проходить щорічний економічний форум, який зібрав близько 500 учасників – представників різних країн світу, 15 Надзвичайних і повноважних послів, в тому числі і країн трьох найбільших економік світу – США, Китаю, Японії. Ми сподіваємося, що сьогоднішній майданчик дасть можливість поспілкуватися з перспективних напрямів розвитку національної економіки і посилення міжнародного співробітництва", – зазначила Юлія Світлична.

Також вона додала, що Форум – це не тільки майданчик для обговорення економічних питань, а й початок реалізації нових конкретних проектів.

alt

"Сьогодні будуть підписані реальні контракти з підприємствами Харківщини на 75 мільйонів доларів. Вже досягнуті домовленості щодо інвестиційних намірів майже на 200 млн дол. Також плануємо підписати 7 меморандумів про співпрацю у сферах промисловості, енергоефективності, освіти і науки, підтримки малого і середнього бізнесу", – зазначила Світлична.

Вона також запросила всіх підприємців та інвесторів до співпраці.

Як відомо, сьогодні в Харкові розпочинає роботу ІХ Міжнародний Економічний Форум. Головними темами для обговорення на форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" будуть модернізаційні пріоритети для України, розвиток машинобудування та експорту.