ua en ru

У Харкові презентували законопроект про спеціальний регіон "Слобожанщина"

Сьогодні в Харкові "Громадська рада Слобожанщини" представила розроблений депутатами законопроект "Про спеціальний регіон Слобожанщина". Законопроект передбачає реалізацію в Харківському регіоні програми розвитку економіки, поліпшення його інвестиційної привабливості, а також передачу на рівень регіону реальних адміністративних механізмів для вирішення соціальних проблем.

Автори законопроекту пропонують створювати спеціальні економічні зони й індустріальні парки для активізації економічного зростання в області. Законопроектом визначаються основні організаційні та правові засади функціонування особливого розвитку регіону "Слобожанщина", під яким розуміється територія Харківської області та міста Харкова.

"Наш законопроект допоможе вирішити завдання залучення інвесторів і пожвавлення економіки регіону. Хочу підкреслити, що в Харкові вже діяв спеціальний режим інвестиційної діяльності, і це дозволило підприємцям модернізувати виробництво і створити нові робочі місця. Але для цього нам потрібні повноваження", - заявила в ході свого виступу народний депутат чотирьох скликань Алла Александровська.

Депутат Харківської міської ради Олексій Перепелиця звернув увагу на необхідність розширення соціальних програм у регіоні.

"Дуже важливо для нашого регіону, в умовах загального скорочення промислового виробництва в Україні зберегти обсяг фінансування соціальних програм і створити передумову для впровадження нових програм підтримки соціально незахищених верств населення. Наш законопроект все це передбачає", - заявив депутат.

Учасники Громадської ради направили законопроект в адресу губернатора Харківської області, а також депутатів місцевих рад.

У Харкові презентували законопроект про спеціальний регіон "Слобожанщина"

У Харкові презентували законопроект про спеціальний регіон "Слобожанщина"У Харкові презентували законопроект про спеціальний регіон "Слобожанщина"