ua en ru

У Харкові поліція затримала банду, на рахунку якої 13 розбійних нападів

У Харкові поліція затримала банду, на рахунку якої 13 розбійних нападів Фото: Нацполіція затримала банду

До складу банди входили 8 чоловіків віком від 18 до 22 років

Співробітники Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Харківській області спільно зі спецпідрозділом КОРД затримали злочинну групу за скоєння 13 розбійних нападів та 6 пограбувань. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області Анатолій Дмитрієв, до складу угруповання входили 8 громадян віком від 18 до 22 років, жителі Харкова та Харківської області. Встановлено, що злочини вони скоювали з вересня 2016 року. Чоловіки, погрожуючи пістолетом, нападали на перехожих біля будинків, на вулицях та у під’їздах. У своїх жертв вони відбирали гроші, мобільні телефони та особисті речі", - відзначають в поліції.

Повідомляється, що банда 9 грудня 2016 скоїла напад на інспектора Управління патрульної поліції Харкова біля під'їзду будинку. Правоохоронець дотепер перебуває у тяжкому стані та потребує вартісного лікування.

Чотири дні тому злодії побили чоловіка, який торгував морозивом. Постраждалий у тяжкому стані перебуває у лікарні.

Також відзначають, що під час проведених обшуків за адресами мешкання вищевказаних осіб працівники поліції вилучили речові докази: ящики з морозивом, ювелірні вироби, 30 мобільних телефонів і кількадесят сім-карт, одяг потерпілих, годинники, ніж.

"Досудове розслідування проводиться за ч. 2, 3 ст. 186 (Грабіж), ч 3.4. ст. 187 (Розбій), ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція за вчинення вказаних злочинів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання зловмисникам міри запобіжного заходу", - додають в поліції.

Нагадаємо, в метро Харкова помер чоловік. Подія сталася на станції метро "Палац спорту".