ua en ru

В Харкові перейменували 5 станцій метро та чотири райони

В Харкові перейменували 5 станцій метро та чотири райони Фото: Ігор Райнін

Також у місті декомунізували гідропарк та 52 вулиці

Глава Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження про перейменування об'єктів топоніміки Харкова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ХОДА.

"Ми діємо чітко в рамках закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів і заборону пропаганди їх символіки". Відповідно до нього, до 21 травня процес перейменування повинен бути завершений. І в Харківській області так і є", - заявив Райнін.


Зокрема, в рамках декомунізації перейменовано 5 станцій метро: "Маршала Жукова" перейменували на "Палац спорту", "Площаду Повстання" - "Захисників України", "Пролетарську" - "Індустріальну", "Радянської армії" - "Армійську", а "Метробудівників імені Ващенко" - "Метробудівників".

Також у Харкові перейменували 4 адмінрайони: Жовтневий на Новобаварський, Комінтернівський на Слобідський, Фрунзенський на Немишлянський, Червонозаводський на Основ'янський.

Окрім цього, Жовтневий гідропарк отримав нову назву - Удянський гідропарк.

Крім того, у Харкові перейменували ще 52 вулиці. Зокрема, проспект Маршала Жукова перейменували на проспект Петра Григоренка, провулок Повстання - у Кінний, проспект Правди - проспект Незалежності, вулиця Тимурівців стала вулицею Владислава Зубенка, а Червоношкільна набережна - Гімназійною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові перейменують кілька станцій метро, районів, скверів і вулиць, які підпадають під дію закону про декомунізації.