ua en ru

У Харкові організували інтерактивний моніторинг крадіжок газу

У Харкові організували інтерактивний моніторинг крадіжок газу У Харкові організували інтерактивний моніторинг крадіжок газу

З початку року зафіксовано 20 випадків незаконного використання газу споживачами регіону

З початку року ПАТ "Харківгаз" зафіксовано 20 випадків незаконного використання газу споживачами Харківської області. Швидке виявлення крадіжок стало можливим завдяки співпраці фахівців газової компанії з клієнтами, повідомляє прес-служба компанії.

ПАТ "Харківгаз" має необхідні сучасні прилади, які дозволяють знайти незаконну врізку на будь-яких ділянках газопроводів. До того ж, завдяки налагодженій системі комунікацій з споживачами, які повідомляють про такі факти, вдалося пришвидшити реагування газовиків на втручання в газорозподільну мережу.

У лютому управління клієнтського сервісу ПАТ "Харківгаз" отримало 8 анонімних повідомлень про крадіжки газу з мереж.

"Люди обурені крадіжками газу і шукають правди. Адже деякі, за словами споживачів, економлять паливо, незважаючи на важке фінансове становище намагаються оплачувати послуги. А інші досить забезпечені, але крадуть газ", - зазначила начальник управління клієнтського сервісу ПАТ "Харківгаз" Ірина Манько.

До того ж, через високі штрафи крадіжка газу призводить лише до додаткових витрат споживачів. У Харківській області з початку року газовим злодіям за незаконне використання палива нараховано до сплати близько 1 млн грн. Практика показала, що незаконне врізання в газову трубу може коштувати споживачеві більш 250 тис. грн.

"Наприклад жителю с. Покотилівка незаконне врізання, знайдена в цьому році, буде коштувати 280 тис. грн, а жителю Зачепилівського району - 140 тис. грн. І ні для одного з крадіїв ніяка економія не відбулася", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.