ua en ru

У Харкові близько 100 депутатів з Європи обговорюють питання безпеки та міграції, - Світлична

У Харкові близько 100 депутатів з Європи обговорюють питання безпеки та міграції, - Світлична Фото: Юлія Світлична та Андреас Кіфер (прес-служба Харківської ОДА)

У Харкові проходить найбільший за історію регіону форум депутатів з країн Європи

У Харкові близько 100 депутатів з країн Європи обговорюють економічне та гуманітарне співробітництво європейського співтовариства, а також питання безпеки і міграції. Про це повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, коментуючи початок засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи, передає прес-служба відомства.

За словами Світличної, однією з головних тем в роботі комітету буде обговорення ролі місцевих органів влади в розвитку країни.

"В Харкові на засіданні Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи зібралися близько 100 учасників і гостей з 31 країни Європи, а також генеральний секретар Конгресу Андреас Кіфер. Обговорюємо питання економічного та гуманітарного співробітництва європейського співтовариства, ролі місцевої влади у розвитку країни, а також питання безпеки, міграції та реалізації соціальних програм. Завдяки підтримці президента України ми отримали право провести засідання Моніторингового комітету в нашій області", – зазначила Світлична.

Як повідомляє прес-служба, учасників засідання привітав президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні Харківщина займає провідні позиції по динаміці економічного розвитку, інвестиційної привабливості, впровадженні інновацій, передових практик і кращих досягнень місцевого самоврядування. В Україні високо цінують підтримку Ради Європи в питаннях протидії російської агресії, захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Розраховуємо на послідовність Організації, її членів та окремих інституцій у цьому питанні", - повідомляється у зверненні президента.

Світлична нагадала, що рішення про проведення засідання комітету в Харківській області було прийнято у Страсбурзі ще в березні.

"Відкриття засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи саме тут, на сході України, має для нас особливий символізм. Вважаю, що це потужний сигнал всьому європейському співтовариству: Харків - це Європа, Харків - це безпека, розвиток і ще одне джерело посилення європейської ідеї на всьому континенті", – резюмувала Світлична.

Як відомо, Моніторинговий комітет Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи стежить за дотриманням зобов'язань державами-членами Європейської хартії місцевого самоврядування. 27 червня він вперше проводить засідання в Україні. Місцем проведення засідання став Харків.

У прес-службі зазначили, що переконати європейських колег приїхати на схід України вдалося Юлії Світличній. З 2016 року вона представляє Україну в Конгресі регіональних влад Ради Європи. Світличну обрали віце-президентом Палати регіонів Конгресу.