ua en ru

У Харкові на мітингу до 1 травня виникли сутички

У Харкові на мітингу до 1 травня виникли сутички Фото: мітинг у Харкові

Транспарант "Світ! Праця! Травень!" порвали і викинули в сміттєвий контейнер

У Харкові сьогодні, 1 травня, на мітингу виникли сутички між мітингувальниками організації "Трудова Харківщина" і активістами організації "Громадська варта", передає місцеве видання Status Quo.

Близько двох десятків людей, переважно пенсійного віку) зібралися сьогодні, 1 травня, біля стели на честь першої маївки у сквері поруч з Благовєщенського собору Харкова. Вони розгорнули транспарант "Світ! Праця! Травень!".

Судовий виконавець зачитав учасникам акції рішення окружного адміністративного суду, що забороняє організації "Трудова Харківщина" проводити мітинг 1 травня. Представник організації заявив, що вони підкоряються рішенням суду, однак люди не розходилися.

До них підійшло приблизно така ж кількість активістів організації "Громадська варта" з українськими прапорами, які заявили, що вважають проведення подібної акції під час війни провокацією. Вони також принесли і підключили звукоусилюющую апаратуру.

Між активістами почали виникати словесні конфлікти, які переросли в невеличкі сутички. В результаті транспарант порвали і викинули в сміттєвий контейнер. Міліція витіснила учасників маївки з скверу, вони скандували "Слава Росії" і "Слава радянській Україні", після чого почали розходитися.

Нагадаємо, сьогодні в Києві також виникли бійки на мітингу КПУ.

За матеріалами: Status Quo