ua en ru

ХАМАС передав контроль над кордоном Сектора Газа уряду Палестини

ХАМАС передав контроль над кордоном Сектора Газа уряду Палестини Фото: ХАМАС (youtube/NowThis channel)

Це відбулося в рамках угоди про примирення між ХАМАС і ФАТХ

Бойовики палестинського ісламістського руху ХАМАС передали контроль над кордоном Сектора Газа уряду Палестини. Про це повідомляє DW.

"Ісламський рух опору" (ХАМАС), що контролює Сектор Газа, передав палестинському уряду контроль над кордоном цієї частини палестинських територій", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за участю єгипетських посередників в середу, 1 листопада 2017 року, під час урочистої церемонії представників палестинського уряду передали контроль над ділянкою кордону між Сектором Газа і Єгиптом. Церемонія відбулася на прикордонному пункті Рафах.

Відзначається, що всього у розпорядження представників палестинського уряду повинні перейти 5 прикордонних пунктів Сектора Гази, 2 з яких вже давно закриті. Напередодні почалася передача контролю над Сектором Гази в рух палестинського уряду.

Це відбувається в рамках досягнутого 12 жовтня угоди про примирення, яке уклали ХАМАС і "Рух за національне звільнення Палестини" (ФАТХ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті підриву ізраїльськими військовими тунелю, викопаного вглиб території Ізраїлю з Сектора Гази, загинули вісім чоловік.