ua en ru

Хакери зламали сайт одеського управління юстиції

Хакери зламали сайт одеського управління юстиції Фото: хакер (Pixabаy)

В результаті кібератаки, сотні гігабайт документів Мін'юсту опинилися у відкритому доступі

Хакери зламали сервер Головного територіального управління юстиції в Одеській області. Про це повідомив член "Українського киберальянса" під ніком Sean Brian Townsend на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що атака на сервер здійснювалася через уразливість під назвою FileInclusion. Так, в результаті кібератаки, сотні гігабайт документів Мін'юсту опинилися у відкритому доступі. Всі диски від C до F були доступні для читання і запису.

"Закривати уразливості пізно. Все, що могло статися - вже сталося. Сервер, а можливо і вся мережа управління юстиції в Одеській області повністю скомпрометовані невідомими хакерами. Можливо двічі. Можливо російськими. Його треба негайно вимкнути і провести розслідування. Сайт лагодити марно, я впевнений, що це не єдина вразливість. Єдине, що можна і потрібно зробити все вимкнути, забекапить в офлайні, відформатувати всі комп'ютери в мережі і побудувати її заново з нуля", - говорить киберактивист.

Невідомими хакерами зламаний сервер Головне територіальне управління юстиції в Одеській області Нам пишуть: "А що одессклой об...

Опубліковано Шоном Таунсендом 5 січня 2018 р.

Нагадаємо, в кінці грудня Служба безпеки України встановила російське походження останніх хакерських атак на урядові та інфраструктурні інформаційні системи держави.