ua en ru

Хакери виклали в мережу дані майже 50 мільйонів громадян Туреччини

Хакери виклали в мережу дані майже 50 мільйонів громадян Туреччини Фото: турецькі хакери зламали бази даних

У зламаної базі містяться відомості про 49,6 млн осіб,у тому числі номери паспортів, адреси, дати народження, імена батьків

Хакери зламали і виклали у відкритий доступ базу даних з особистої інформації майже 50 млн громадян Туреччини. Подібна витік стала однією з найбільших в історії. Про це пише The Washington Post.

Агентство Associated Press перевірило дані десятьох турків, вісім з них виявилися вірогідними. Всього в базі міститься інформація про 49,6 млн осіб, у тому числі номери паспортів, адреси, дати народження, імена батьків.

Серед інших опубліковані дані президента Тайіпа Ердогана, його попередника Абдулли Гюля, а також прем'єр-міністра країни Ахмета Давутоглу.

«Хто міг уявити, що ідеологія, кумівство і зростаючий релігійний екстремізм в Туреччині призведуть до руйнування і уразливості (для злому, - ред.) технічної інфраструктури?» — говорить підпис хакерів до матеріалів.

Офіційні особи ситуацію поки не прокоментували. Відзначається, що витік особистої інформації може призвести до випадків шахрайства.

Нагадаємо, в кінці березня офіційну інтернет-сторінку прем'єр-міністра Бельгії Жана Мішеля атакували хакери, які вимагають відставки глави бельгійського уряду.