ua en ru

Хакери РФ атакували німецькі міністерства через документи МЗС

Хакери РФ атакували німецькі міністерства через документи МЗС Фото: хакерська атака

Метою хакерської атаки були документи МЗС

Метою хакерів під час атаки на німецькі міністерства були документи МЗС, а злом стався через онлайн-курси для дипломатів. Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Так, метою хакерської атаки на сервери німецького уряду, в провадженні якої підозрюють російських хакерів, були документи німецького міністерства закордонних справ.

Як наголошується, шпигунські програми були виявлені на комп'ютерах 17 співробітників МЗС розвідкою дружньої країни, яка передала цю інформацію Німеччини. Німецька контррозвідка спробувала вийти на слід шпигунів, але ця спроба була нейтралізована оприлюдненням інформації про хакерську атаку.

"Я побоююся, що більшість німецьких земель нічого не можуть протиставити складним кібератакам", - заявив експерт внутрішньої політики СДПН Буркхард Лішка.

Нагадаємо, раніше в уряді Німеччини визнали, що російські хакери з групи APT28 (Fancy Bear), у грудні 2017 року зламали комп'ютери Міністерства закордонних справ і міністерства оборони ФРН, впровадивши шкідливе програмне забезпечення в урядову мережу.

Згідно з інформацією німецьких ЗМІ, в 2015 році Fancy Bear атакувала внутрішню мережу німецького парламенту, а також НАТО і урядів країн Східної Європи.