ua en ru

Хакерська атака на податкову США могла бути організована в РФ

Хакерська атака на податкову США могла бути організована в РФ Фото: У США поки не коментують

Хакери вкрали дані майже 100 тис. платників податків

Кібератака на комп'ютерну систему податкового відомства США IRS була організована в Російській Федерації (РФ). Про це повідомили два наближених до розслідування джерела, передає Deutsche Welle з посиланням на американський телеканал CNN.

Як зазначається, 26 травня IRS повідомило про те, що невідомі хакери вкрали дані майже ста тисяч платників податків.

У свою чергу податкове відомство США на прес-конференції не коментувало інформацію про походження кібернападів. Згідно з інформацією видання, зловмисники спочатку, ще до втручання в комп'ютерну систему податкового відомства, роздобули особисті дані людей, а потім скористалися ними, щоб отримати доступ до облікових записів користувачів в IRS.

За даними видання, хакери намагалися за період між лютим цього року і серединою травня отримати доступ до майже 200 тисячам користувальницьких облікових записів. У майже половині випадків нападники мали успіх і захопили такі особисті дані, дати народження, адреси і номери соціального страхування. Крім того, хакерам вдалося отримати доступ до системи під назвою Get Transcript, де користувачі можуть переглянути все, що відбувається в їхніх справах в податковому відомстві.

Нагадаємо, раніше російські хакери зламали електронну пошту Президента США Барака Обами.