ua en ru

Хакер виклав в мережу дані 200 членів Конгресу від Демпартії США

Хакер виклав в мережу дані 200 членів Конгресу від Демпартії США Фото: хакер виклав в інтернет адреси і телефони демократів-конгресменів

Нинішній витік - частина зламу комітету Демократичної партії з виборів у Конгрес

Хакер Guccifer 2.0 виклав в інтернет електронні адреси та номери мобільних телефонів майже 200 представників Демократичної партії США, які є нинішніми та колишніми членами Палати представників американського Конгресу. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Хакер заявив, що нинішній витік - частина зламу комітету Демпартії з виборів до Конгресу, про який повідомлялося раніше і у якому був виявлений російський слід.


Один з фігурантів опублікованих даних, демократ Стені Хойєр, повідомив виданню, що йому невідомо про подію.

На думку видання, номери телефонів та електронні адреси можуть бути корисні для представників зарубіжних спецслужб, які, використовуючи цю інформацію, можуть спробувати перехопити розмови.

Так, опубліковані в тому числі дані про членів комітетів з розвідки, у справах Збройних сил і комітету із зовнішніх зв'язків Конгресу.

"Це важлива інформація, і вона може бути використана дуже згубним чином зарубіжними урядами", - прокоментував Хойєр.

Повідомляється, що багато хто в розвідці США вважає, що винуватцем цього зламу, як і злому Національного комітету Демократичної партії, є хакери, які підтримуються урядом Росії.

За даними WSJ, щонайменше одна компанія, що спеціалізується на кібербезпеці, заявила, що між Guccifer 2.0 і Росією є зв'язок, хоча хакер заперечує його існування.

Демократ Хойєр вважає, що Білий дім, Конгрес і спецслужби США повинні розглянути можливість використання "відповідних заходів" у відповідь на атаку.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки розглядають введення санкцій проти Росії за злам електронної пошти Демократичної партії США.