ua en ru

ХАЕС відключила енергоблок №2 для планового ремонту

Хмельницька атомна електростанція 12 серпня відключила енергоблок №2 від енергомережі для проведення капітального планового ремонту.

Хмельницька атомна електростанція 12 серпня відключила енергоблок №2 від енергомережі для проведення капітального планового ремонту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Енергоатом".

При цьому, як наголошується, за минулу добу енергоблоком № 1 ХАЕС вироблено 14690000 кВт-год електроенергії, з початку місяця 161 590 000 кВт-год електроенергії.

За інформацією прес-служби, радіаційний фон на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах знаходиться на рівні, який відповіднає нормальній експлуатації енергоблоків та не перевищує природних фонових значень.

Хмельницька АЕС (ХАЕС) розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції - покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.