ua en ru

У Хабаровському краї РФ впав бомбардувальник Ту-95

У Хабаровському краї РФ впав бомбардувальник Ту-95 Фото: бомбардувальник Ту-95

Інформація про руйнування або загиблих не надходила

У Хабаровському краї Російської Федерації зазнав аварії стратегічний бомбардувальник Ту-95, на борту якого перебувало семеро осіб. Екіпаж встиг покинути літак, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Міноборони РФ.

Як наголошується, в міністерстві повідомили, що літак розбився в сьогодні, о 9:50 ранку, виконуючи плановий навчально-тренувальний політ в 80 км від Хабаровська.

"Екіпаж залишив літак. Політ виконувався без боєкомплекту", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за попередньою інформацією, причиною аварії стала несправність двигунів.

"Інформація про руйнування або загиблих не надходила. Пошук членів екіпажу ведуть рятувальні групи авіабази "Українка", - повідомляють ЗМІ.

Як зазначається, з початку літа це вже шоста аварія військових літаків РФ. На початку червня на аеродромі Українка в Амурській області у літака загорівся двигун, після чого він викотився за межі злітно-посадкової смуги. В результаті аварії загинула одна людина, ще п'ять чоловік постраждали.

Ту-95 - стратегічний бомбардувальник-ракетоносець, здатний нести ядерну зброю. Серійний випуск почався в 1955 році. Надалі був створений стратегічний літак-ракетоносець Ту-95МС - носій крилатих ракет великої дальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 липня в Хабаровському краї Росії при зльоті розбився літак-бомбардувальник, в результаті трагедії обидва пілоти загинули.