ua en ru

Х.Клінтон: Греція не зверталася до США за фінансовою допомогою.

Греція не зверталася до США за фінансовою допомогою. Про це сьогодні заявила держсекретар США Хілларі Клінтон після зустрічі з грецьким прем'єр-міністром Георгіосом Папандреу, котрий прибув до США із візитом, передає "Сіньхуа". "Ані прем'єр-міністр, ані Греція нічого не просили у США", - підкреслила голова американської дипломатії. Г.Папандреу вказав, що Греція шукає шляхи поліпшення перспектив кредитування країни усередині Євросоюзу.
Співрозмовники були єдині в тому, що провідні економічні суб'єкти повинні підсилити темпи проведення фінансової реформи і боротися із спекуляціями. На думку прем'єр-міністра Греції, фінансова нестабільність в Греції і Європі може створити загрозу і для самих США. Він закликав Вашингтон продовжити розслідування питання можливої маніпуляції валютними курсами за допомогою євро.
Візит Г.Папандреу став частиною його екстреної дипломатії, направленої на врегулювання боргової кризи в Греції. Як очікується, 9 березня він зустрінеться із Президентом США Бараком Обамою.
Останнім часом боргова криза в Греції викликала пильну увагу у всієї світової спільноти. Через недостатню фінансову дисципліну і сильний удару по економіці в результаті фінансової кризи грецький уряд опинився в боргах.