ua en ru

Х.Клінтон: США програють інформаційну війну РФ, Китаю і арабському світу

Влада США вкрай стурбовані "успіхами" своєї інформаційної політики і бояться програти "інформаційну війну" більш сильним супротивникам. Занепокоєність тим, що відбувається висловила сьогодні державний секретар США Хілларі Клінтон, на думку якої, серйозну конкуренцію Вашингтону стали складати Росія, Китай і країни арабського світу, передає РБК з посиланням на телеканал ABC News. "Ми знаходимося в стані інформаційної війни", - заявила держсекретар.

Так, Х.Клінтон зауважила, що РФ і КНР запустили англомовні версії своїх телеканалів, які дозволяють Москві і Пекіну поширювати свій вплив на іноземних слухачів і телеглядачів. Крім того, велике значення вже придбав арабський телеканал Al Jazeera, що став, за словами американського держсекретаря, "королем" в своєму регіоні. "Al Jazeera є лідером, буквально змінює розум і світогляду людей. Не важливо, добре це чи погано, але це ефективно", - зауважила вона і продовжила: "Навіть" Талібан "вже контролює радіохвилі в Афганістані".

Таким чином, Х.Клінтон вважає, що США "упустили м'яч" після закінчення "холодної війни", і тепер все більше поступаються свої позиції на інформаційному фронті. Істотний недолік нинішнього положення, за словами Х.Клінтон, зводиться до того, що підростаюче покоління по всьому світу відчуває брак інформації щодо США. Зокрема, держсекретар вважає втраченим для іноземної молоді такого американського спадщини, як роль США в "холодної" і Другій світових війнах.

Тим не менш, Х.Клінтон підкреслила, що США намагаються триматися на висоті, не дивлячись на всі складнощі. "Ми дійсно намагаємося робити все, що в наших силах", - заявила вона.