ua en ru

Х.Клінтон і глава МЗС Південної Кореї обговорили питання відновлення переговорів щодо ядерної програми КНДР

Держсекретар США Хілларі Клінтон обговорила зі своїм південнокорейським колегою Кім Сун Хваном питання відновлення шестисторонніх переговорів з північнокорейської ядерної програми. Бесіда відбувалася в Сеулі. Х. Клінтон заявила, що США і Південна Корея будуть продовжувати працювати разом в області нерозповсюдження ядерної зброї, передає BBC.
Шестисторонні переговори, націлені на згортання ядерної програми КНДР, зайшли в глухий кут і були припинені в 2009 р. Всі сторони формально виступають за їх відновлення, але складнощі виникають в тому, як саме і на яких умовах це робити. В обговореннях беруть участь обидві Кореї, США, Китай, Японія і Росія.

Вашингтон і Сеул наполягають на тому, що для відновлення переговорів КНДР має продемонструвати щирість своїх намірів щодо виконання попередніх обіцянок про згортання своєї ядерної програми.

Нагадаємо, Х.Клінтон 16 квітня прибула до Південної Кореї для зустрічі з вищим керівництвом країни. У неділю за сніданком з Президентом Південної Кореї Лі Мен Баком планується обговорення питань двосторонніх відносин. Потім Держсекретар США відбуде до Японії.