ua en ru

Gunvor Group залучила поновлювану кредитну лінію у розмірі 1,5 млрд дол

Gunvor Group Ltd завершила синдикацію відновлюваної кредитної лінії в обсязі 1 млрд 515 млн дол. на користь Gunvor International BV і Gunvor SA, йдеться в повідомленні групи. В ході синдикації пропозицію кредитних організації істотно перевищило спочатку встановлена вимога у розмірі 1,2 млрд дол., у результаті обсяг наданої відновлюваної кредитної лінії був значно збільшений.

"Зростаюча підтримка з боку наших фінансових партнерів підкреслює існуюче довіру до глобальної стратегії розвитку Gunvor, - зазначив фінансовий директор групи Жак Ерні. - Підхід Gunvor до фінансування при широкій і географічно різноманітної підтримки з боку банків дає компанії міцну основу для ефективного маневрування в умовах мінливих ринкових тенденцій".

Дана кредитна лінія в поєднанні з аналогічною кредитною лінією в розмірі 850 млн дол., отриманої в червні 2013 р. на користь Gunvor Singapore, забезпечить короткострокові потреби групи в готівкових коштах в доповнення до існуючих обсягів торговельного та структурного фінансування.

Крім того, в довгостроковій перспективі трирічний транш стане доповненням до проектів фінансування в загальному обсязі 500 млн дол., включає випуск облігацій та інші індивідуальні проекти Gunvor по фінансуванню.

ABN AMRO Bank N.V., Credit Agricole Corporate and Investment Bank, Credit Suisse AG, ВАТ "Газпромбанк", ING Bank N.V., Natixis, Cooeperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. (Rabobank), The Royal Bank of Scotland plc. і Societe Generale Corporate & Investment Banking виступили в ролі уповноважених організаторів кредитної лінії. ABN AMRO, Credit Agricole CIB, ING, Natixis, Rabobank і SG CIB виступили в якості активних співорганізаторів.

Кошти в рамках кредитної лінії, що надається під поручительство групи, будуть використані на загальнокорпоративні цілі і для рефінансування відновлюваної кредитної лінії позичальників у розмірі 1,16 млрд дол. Кредитна лінія включає два транші: транш А - 1 млрд 195 млн дол., термін - 364 дні; транш B - 305 млн дол., термін - три роки.

Gunvor Group зареєстрована на Кіпрі, веде основну операційну діяльність в Женеві і Сінгапурі. Gunvor є одним з найбільших незалежних енерготрейдерів, лідером з транспортування, зберігання та торгівлі нафтою і нафтопродуктами на міжнародних ринках. Gunvor також торгує вугіллям, квотами на викиди парникових газів, відновлюваними джерелами енергії, скрапленим природним газом. У 2012 р. Gunvor придбав два нафтопереробних заводи - в Бельгії та Німеччини, які раніше належали швейцарській Petroplus. Власники Gunrvor - Торбьорн Торнквіст і Геннадій Тимченко, яким належить по 50% голосуючих акцій холдингової компанії і приблизно 44% статутного капіталу (12,3% - у менеджменту Gunvor). Консолідована виручка Gunvor Group у 2012 р. склала 93,1 млрд дол., чистий прибуток - 301,1 млн дол.