ua en ru

Гуманітарний штаб при фонді Ахметова виплатить "підйомні" переселенцям з літніх баз

Гуманітарний штаб "Допоможемо" при фонді Ріната Ахметова буде видавати сертифікати на допомогу в розмірі 1500 грн вимушеним переселенцям, які проживали на базах гуманітарного штабу і які виїжджають додому або в інші населені пункти. Про це повідомляє інформаційний центр штабу.

"Після отримання сертифіката людина повинна звернутися в найближче відділення банку "ПУМБ", де вона за спрощеною системою, тобто без відкриття рахунку, може отримати гроші в обмін на сертифікат. Гроші будуть видані у касі відділення банку", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що волонтери штабу вже повідомили людей про "підйомні" і проконсультували щодо оформлення необхідних документів.

Згідно з повідомленням інформаційного центру, кошти не будуть видаватися тим переселенцям, яким гуманітарний штаб буде оплачувати проживання на опалювальних базах в зимовий час.

Нагадуємо, що гуманітарний штаб "Допоможемо" розміщував вимушених переселенців з числа евакуйованих штабом, а також сплатив борги кількох баз відпочинку у Миколаївській і Одеській областях, де вже проживали біженці. Також Гуманітарний штаб взяв на себе відповідальність за розміщення на опалювальних базах відпочинку найбільш незахищених категорій.