ua en ru

Гуманітарну кризу в Україні обговорять на конференції у США

Гуманітарну кризу в Україні обговорять на конференції у США Фото: у США обговорять гуманітарну кризу в Україні

У масштабах країни понад 3,1 млн українців потребують гуманітарної допомоги

Гуманітарну кризу в Україні обговорять на міжнародній конференції у Вашингтоні (США). Про це повідомляє пресс-служба міжнародного аналітичного центру Atlantic Council.

Як повідомляється, участь у конференції візьме голова комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря.


"На конференції обговорюватимуться стан гуманітарної кризи в Україні, а також стратегія виходу з нього", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, починаючи з 2014 року війна у східній Україні забрала понад 10 тисяч життів. Крім того за цей час кількість внутрішньо переміщених осіб склало понад 1,6 мільйона осіб.

"В масштабах країни понад 3,1 млн українців потребують гуманітарної допомоги. Поки щоденні порушення режиму припинення вогню тривають на Донбасі, здатність мінських угод забезпечити стійкий мир знаходиться під питанням", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що на окупованих територіях Донбасу спостерігається відсутність верховенства права, порушення прав людини з боку самопроголошеної "влади", а також недостача предметів першої необхідності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат США закликав ЄС продовжити санкції проти Росії.