ua en ru

На Гуамі випадково оголосили військову тривогу

На Гуамі випадково оголосили військову тривогу Фото: Гуам (facebook.com/USNavalBaseGuam)

Військову тривогу на острові оголосило місцеве радіо

На американському острові Гуам, який розташований в Тихому океані, дві місцеві радіостанції помилково запустили в ефір екстрене попередження про напад або теракт. Про це Facebook повідомила служба цивільної оборони острова.

Екстрене попередження потрапило в ефір близько 12:25 за місцевим часом (близько 5:25 ранку за Києвом). Такого роду попередження повинно попереджати жителів острова про загрозу військової атаки або терористичного акту.

"Мешканці та відвідувачі острова, можливо, помітили в 12:25 ранку, незаплановане випробування системи екстреного оповіщення. Несанкціонований тест не був пов'язаний з якоюсь надзвичайною ситуацією, загрозою або попередженням", - повідомили в службі.

Інцидент місцеві влади пов'язують з людською помилкою. Зазначається, що місцева влада продовжують стежити за недавніми подіями навколо Північної Кореї і їх загрозливими діями.

Нагадаємо, раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про плани випробування балістичних ракет поблизу американського острова Гуам у Тихому океані.