ua en ru

ДСНС переходить на посилений режим роботи на час новорічних свят

ДСНС переходить на посилений режим роботи на час новорічних свят Фото: рятувальник ДСНС (facebook.com/MNSTERNOPIL)

До 2 січня на чергуванні перебуватиме близько 7 тис. рятувальників і понад 2 тис. од. техніки

На період відзначення новорічних свят підрозділи Державної служби з надзвичайних смитуацій переходять на посилений режим несення служби та перебувають у готовності до реагування на будь-які надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

Зокрема, в кожному регіоні країни проводиться уточнення місць масових заходів, посилено моніторинг щодо пожежної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах та об’єктах державного значення, здійснюються профілактичні відпрацювання з населенням щодо дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

"Із 30 грудня по 2 січня організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції, регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних до проведення заходів із відзначення новорічних святкувань, та на випадок спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними відомства, буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної обстановки на об'єктах із масовим перебуванням людей.

"Загалом до 8:00 2 січня на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС. А також у готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває авіація ДСНС, а саме літак Ан-26", - доповіли в Службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що впродовж тижня (з 18.12 по 24.12) на пожежах в Україні загинуло 46 людей та ще 7 - на воді.