ua en ru

ДСНС оголосила прогноз на грудень по природним і техногенним надзвичайним ситуаціям

ДСНС оголосила прогноз на грудень по природним і техногенним надзвичайним ситуаціям Фото: у грудні в Україні очікується до 7 природних надзвичайних ситуацій

Найбільш небезпечними в плані стихійних явищ є захід, південь та південний схід України

Державна служба з надзвичайних ситуацій України опублікувала прогноз на грудень по природним і техногенним надзвичайним ситуаціям. Відповідний прогноз оприлюднено на сайті ДСНС.

Згідно з прогнозом, в грудні 2016 року очікуються опади змішаної фази в поєднанні з посиленням вітру, ожеледь і місцями налипання мокрого снігу.

"Найбільш небезпечними, по частоті виникнення стихійних гідрометеорологічних явищ, є південні, південно-східні та західні регіони країни", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що з огляду на дані статистики і прогнозу погодних умов, загальна кількість НС природного характеру у грудні очікується на рівні 3-7 випадків.

Що стосується надзвичайних ситуація техногенного характеру, то найбільш висока ймовірність пожеж, вибухів і аварій прогнозується на об'єктах атомної енергетики, а всього кількість НС техногенного характеру у грудні найбільш імовірно дещо збільшиться порівняно з листопадом і очікується на рівні 5-9 випадків.

Нагадаємо, синоптики попереджають про появу льодових явищ на водосховищах Дніпра.