ua en ru

У ДСНС назвали ТЦ України з найгіршою ситуацією з пожежною безпекою

У ДСНС назвали ТЦ України з найгіршою ситуацією з пожежною безпекою Фото: Микола Чечоткін (РБК-Україна)

Наразі перевірено 2 114 ТЦ

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) назвали торгові центри (ТЦ) України з найгіршою ситуацією з пожежною безпекою. Про це на засіданні уряду повідомив керівник ДСНС Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив Чечоткін, перевіркам підлягають понад 32 тис. об'єктів, з яких більше 4 тис. - ТРЦ, майже 2 тис. лікарень та понад 25 тис. шкіл і дитсадків. Наразі перевірено 2 114 ТЦ.

"Серед поданих до суду матеріалів на призупинку об'єктів, увага до питань безпеки практично не приділяється у ТЦ "СанСіті" (Харків), ТЦ "Марципан" (Тернопіль), супермаркеті "Наш край" (Здолбунів Рівненської області), універмазі "Дитячий світ" та ТЦ "Магелан" (Київ), ТЦ "Вавілон" (Дніпро), де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту і оповіщення роками залишаються у непрацездатному стані", - зазначив він.

Нагадаємо, за словами Чечоткіна, станом на сьогодні Державна служба України з надзвичайних ситуацій перевірила понад 40% торгових центрів, лікарень, шкіл та інших об'єктів, які підлягають перевіркам в рамках кампанії після трагедії в російському Кемерово.