ua en ru

ДСНС назвала число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу

ДСНС назвала число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу Фото: у ДСНС назвали число зареєстрованих переселенців

З тимчасово окупованої території і районів проведення АТО в інші регіони України було переміщено 1 млн. 70 тис. 489 осіб

З початку проведення антитерористичної операції на Донбасі з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО в інші регіони України було переміщено 1 млн. 70 тис. 489 осіб. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Так, відзначено, що з Донецької та Луганської областей переміщені 1 млн. 47 тис. 666 людей, а з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь - 22 тис. 823 людини.

Повідомляється, що жителі Донецької та Луганської областей продовжують звертатися до Міжвідомчого координаційного штабу та в регіональні штаби для отримання допомоги у переміщенні зі Сходу України.

Зазначено, що рятувальники зустрічають людей на вокзалах і координують дії з їхнього розселення та вирішення побутових питань.

Зазначено, що питанню психологічної адаптації переселених громадян приділяється особлива увага. Так, психологи ДСНС організовують для внутрішньо переміщених осіб семінари, а також сеанси психологічної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Згідно з Законом, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи виключена з переліку документів, в які вносяться відомості про місце перебування особи.